Little Miss

Gyermekkorom krumplikrémlevese

2017. február 18. - Littlemiss

Ma is egy receptet hoztam nektek, de nem is akár milyet, hanem gyermekkorom (és mostani korom) egyik kedvenc levesét. Ez nem más, mint a krumplikrémleves. Azt gondolom, hogy ez egy olyan étel, melyre igaz, hogy ahány ház, annyiféle, hiszen nem nehéz elkészíteni, nem tart sokáig sem és majdnem minden gyerek szereti. Most megosztanám veletek, hogy én mit tanultam Anyukámtól, hogyan kell csinálni.

Egy két fős adaghoz szükségünk lesz 3 közepes vagy nagy szem krumplira és kb. 20 cm-nyi póréhagymára. Emellett kelleni fog egy kis kanálnyi vegeta, egy babérlevél és egy kanálnyi tejföl is.

A krumplikat felkockázzuk, a póréhagymát pedig felkarikázzuk. Ezeket egy lábasba rakjuk öntünk rá 8 dl vizet, hozzáadjuk a vegetát és a babérlevelet, majd 25-30 percig főzzük az egészet. Amikor ez letelt kivesszük a babárlevelet és tejföl és ha szükséges só hozzáadása után összeturmixoljuk az egészet. 

Tálaláskor pirított sonka csíkokat vagy kockákat, ecetet, tejfölt és levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat szoktam hozzáadni. A végeredmény isteni lesz.

img_20170216_195624.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://little-miss.blog.hu/api/trackback/id/tr5012271190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása